Det oprindelige formål med ØkoCentralen

Fordi jeg vil have billigere økologi! Min livsfilosofi er: folk vil altid det bedste, men nogengange ved de ikke hvad det bedste er, og så skal jeg da nok hjælpe dem til at forstå hvad der er bedst!

ØkoMærketNår der er et informations-hul, fylder man hullet ud med negative påstande. Det er helt sikkert derfor økologi ikke er mere populært. Det tror jeg fordi når man remser op hvilke fordele der er ved økologi, så er det svært at forstå at ikke flere spiser økologisk. Så der må mangle meget information om økologi.

Danmark

Derfor sidder du lige nu og læser en blog, der har til formål at oplyse danskerne om økologi.

Teorien om udbud og efterspørgsel

Derudover tror jeg på “Teorien om udbud og efterspørgsel” som går ud på at: “jo mere der købes, desto mere vil der produceres” og så vil der komme flere varer og så vil der købes mere og så vil prisen falde.

Fordi jeg har læst at blogindlæg med mange grafer og billeder læses og deles mere, så får Du lige noget du kan imponere dine peers med OG hjælpe mig samtidigt:

Udbud og Efterspørgsel

For at jeg selv skal kunne fortsætte med at købe økologi, men til billigere pris, vil jeg gerne at Du, jeg og alle de andre borgere her i landet, køber økologisk så vi kan øge efterspørgslen på mængden af økologiske varer. Desuden vil jeg gerne at alle landmænd her i landet begynder at producere økologisk, så vi får et større udbud. Og når efterspørgslen øges, så vil der være flere der fristes til at producere. Dermed vil der blive større konkurrence om at sælge produkter og priserne vil så falde. Når man producerer mere, vil man få stordrifstfordele. Stordriftsfordele påvirker også priserne i en købevenlig retning.

Økologi bliver kun billigere!

Det vil i grafisk form se ud som herunder: mængden øges og dermed falder prisen:

Følgerne af øget Efterspørgsel

Fra mine venner og kolleger ved jeg at man som dansker ville vælge økologisk fremfor konventionelt producerede varer hvis prisen er ens.

Formålet opsummeret: ØkoCentralen skal skabe bedre viden for alle om økologi. Den skal være et overflødighedshorn af viden om hvad økologi er og svare på de spørgsmål du måtte have om økologi.

Med økologisk Hilsen Alice

Valby den 9. Oktober 2014, kl. 19.30

Reklamer

2 thoughts on “Det oprindelige formål med ØkoCentralen”

 1. Simon Vingaard Jensen said:

  Hej igen Alice. Du må undskylde jeg sådan spammer dig på din fine side – men jeg kan afsløre at jo mere aktivitet, jo bedre chance for at stige i google 🙂

  Jeg synes du har fat i noget essentielt med hensyn til dit formål med Økocentralen – og som jeg læser det, så er vi enige om at oplysning er vejen mod et mere økologisk samfund. Min tese er dog bare at et mere økologisk samfund ikke er et mere bæredygtigt samfund, så jeg mener du bør besvare det kritiske synspunkt som flere biologer og miljøforskere efterhånden har udtrykt, nemlig at økologi ikke er en holdbar løsning på lang sigt, hvis det vel at mærke foregår på præmisserne vi kender i dag. Tag for eksempel dette udklip fra *Ingeniøren* , ingeniørers månedsbrev, hvor Arne Grønlund, Seniorforsker, Bioforsk Jord og miljø, Norge, og Poul Vejby-Sørensen, cand. agro., Bæredygtigt Landbrug, Danmark skriver: “Verden har brug for mere og mere mad og inddrager stadig mere natur til fødevareproduktion. Når grønne organisationer – og selv regeringsrepræsentanter – argumenterer for større produktion af økologiske fødevarer, er der grund til at advare om konsekvenserne og slå fast, at en udvidelse af den økologisk landbrugsproduktion vil føre til større problemer for madforsyning og miljø.” (http://ing.dk/blog/oekologisk-produktion-er-ikke-baeredygtig-131610)

  Der skal altså mere til end blot flere der køber økologisk – men din website er efter min mening bestemt et skridt i den rigtige retning, så klø på med den gode information, men vær klar på at du kan møde kritiske og samtidig velinformerede røster på din vej.

  Like

  • Hej igen Simon 🙂
   Det skal du overhovedet ikke undskylde. Jeg er tilhænger af kommunikation og meningsudvekslinger, så dine kommentarer er meget kærkomne!
   Oplysning er vejen frem! Efter min mening findes der ingen objektiv fakta. Her har du f.eks. en artikel, der siger det modsatte af den artikel du refererer til.
   Det som har taget mig lang tid at forstå er: Der findes ikke EN sandhed. Derfor er det eneste jeg kan gøre, at vise MIN sandhed på en fin måde og håber at det virker sympatisk.
   Økologi er et skridt i den rigtige retning. Så har vi hverken sagt for lidt eller for meget, og du skal have tak for at sige det Simon 🙂
   Med økologisk Hilsen,
   Alice

   Like

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s